+49 38375 244 244

 Usedom Tourismus GmbH

För golfspelare är Usedom ett paradis med förstklassiga banor i härlig natur. Inte mer än ett stenkast från Östersjön eller mjukt infogat i det idylliska Achterland mellan berg, hedar och skogar väntar två golfbanor på sina spelare. I Korswandt, inte långt från de tre kejsarbadorterna Ahlbeck, Heringsdorf och Bansin, finns Tysklands första 19-hålsbana (inkl. Mulliga-Hole) "Baltic Hills Usedom".

Hantverk och tradition på Usedom

På Usedom är traditionellt hantverk inte bara något som finns att beskåda på museum. Usedoms hantverk är levande och lämnas på många platser vidare från generation till generation. Sedan flera århundraden tillbaka lockar detta levande hantverk till sig konstnärer och konsthantverkare. Inspirerade av de karakteristiska motiven, öns särskilda egenart och dess äkthet, slår de sig ner på Usedom och präglar med sina egna färdigheter dagens kulturella ölandskap.

Oavsett om du väljer att använda sportiga skor eller gå barfota, med Nordic Walking-utrustning eller traditionellt med en käpp: På Usedom har vandrare möjlighet att upptäcka 445 kvadratkilometer oberörd natur. Långa sandstränder, brant kust, bokskog och utsträckta dynlandskap är några av öns kännetecken.

Sjöarna på och havet som omger Usedom är omtyckta bland vattensportentusiaster. Sammanlagt 38 stora och små hamnar samt 2 marinor skapar bästa förutsättningar, med allt från moderna ankarplatser med 5-stjärnig standard till små dolda naturhamnar eller vattenvandringsrastplatser. Till de mest kända hamnarna med god infrastruktur och ett stort antal erbjudanden räknas de 4-stjärniga hamnarna i Ückeritz, Zinnowitz, Krummin, de 5-stjärniga Karlshagen, Peenemünde och marinan i Kröslin på fastlandet samt hamnen i polska Swinoujscie.

Usedom för små och stora

Små slottsbyggare och strandbarn är hjärtligt välkomna till Usedom. Många hotell och semesterlägenheter, äventyrs- och fritidsföretag och till och med hela orter tar emot sina gäster på Tysklands näst största ö med "Gustav med kronan", sigillen för familjevänlighet. Landestourismus-Verband MV delar ut den busiga fisken med kronan i tre år. Den informerar om särskilda erbjudanden och semesterkvalitet för en semester med barn.

Ön Usedom i Östersjön är inte bara känd för sin ändlösa vita strand med fin sand. Achterland med sitt vildromantiska landskap, de lugna bukterna och dolda vinklarna visar naturmänniskor och andra som söker lugn och ro en helt annan sida. Oavsett om du tar dig runt till fots, på cykel eller med någon av de guidade turerna – även på hösten och vintern är öns landskap imponerande.

Zurück zur letzten Seite
Nach oben scrollen
© 2016 - Usedom Tourismus GmbH - usedom.de
<