Aktiviteter och sport i Östersjön Flug nach Usedom - Startseite

+49 38375 244 244

 Usedom Tourismus GmbH

Oavsett om du väljer att använda sportiga skor eller gå barfota, med Nordic Walking-utrustning eller traditionellt med en käpp: På Usedom har vandrare möjlighet att upptäcka 445 kvadratkilometer oberörd natur. Långa sandstränder, brant kust, bokskog och utsträckta dynlandskap är några av öns kännetecken.

Aktiv på den 42 km långa sandstranden. Den vida blicken ända till horisonten, den friska luften och det speciella klimatet med stimulerande effekt inbjuder till långa vandringar och möjlighet att plocka snäckor och på en del platser även bärnsten. Direkt bakom dynlandskapet sträcker sig Europas längsta strandpromenad mellan de "tre kejsarbadorterna" Bansin, Heringsdorf och Ahlbeck ända till polska Swinemünde. De vittnar om dåtidens badortsarkitektur: praktfulla villor som radar upp sig, men inte bara i de "tre kejsarbadorterna". De kejserliga villorna i östersjöbadorten Zinnowitz vittnar också om den gyllene tidsålderns flair. Stranden och strandpromenaden är inte bara omtyckta utflyktsmål för vandrare. Här finns även Nordic Walking-entusiaster och joggare. Till och med maratonlöpare och de som tränar inför dessa långlopp hittar utmärkta sträckor längs Usedoms östersjökust.

Från stranden... till Achterland. Slingrande vägar, idylliska fiskebyar, skogar och ängar där man kan stöta på ovanliga fågelarter: När strandlivet blir för turbulent kan man ta sig en tur inåt landet och upptäcka sömniga byar och blommande betesmarker. I Achterland – mellan Östersjön och Achterwasser – visar ön sin naturliga sida. "Achter" härstammar från det plattyska ordet "achtern", som betyder "bak". Usedoms Achterland är alltså landet bakom stranden. Ibland är avståndet mellan Östersjön och Achterwasser bara några hundra meter. Oavsett om man vill till halvön Gnitz, det drömska vattenslottet Mellenthin eller ta en utflykt till Usedomer Schweiz: Usedoms natur är mångfaldig och bjuder till och med Usedom-experter på överraskningar. När det sedan är dags för en paus kan man slå sig ner i ett av de små lantcaféerna som bjuder på hemmagjorda bakverk. Det märkta vandringsvägarna på Usedom har en sammanlagd längd på 400 kilometer. Nätverket med cykelvägar är över 180 km långt.

Upptäck Usedom på egen hand. Naturparken på ön Usedom grundades 1999. Där ingår inte bara Tysklands näst största östersjöö. Även den norra delen av den lilla Stettiner Haffs, Peenestrom, Achterwasser liksom en bit fastland väster om Peenestrom räknas till det vidsträckta kulturlandskapet. Sammanlagt sträcker sig naturparken på Usedom över en yta på 59 000 hektar. Hela året kan aktiva turister upptäcka naturparken i sällskap av naturparkens medarbetare eller olika företag som erbjuder privata rundturer. Oavsett vilken typ av utflykt du vill åka på, alla erbjuder skräddarsydda turer efter gästernas önskemål. Ön kan även upptäckas per Segway eller fiskebåt.

Med cykel på ön. Bekvämt och snabbt kan man cykla på de tydligt markerade cykelvägarna som har en längd på ca 180 km. Det finns ett stort antal cykeluthyrare med omfattande serviceerbjudande: Uthyrningssystemet "UsedomRad" hyr ut över 1000 utflyktscyklar, barncyklar och elcyklar fördelade över 100 stationer på ön och det direkta fastlandet. Den som tappar lusten efter att ha cyklat tvärs över ön kan utan problem lämna in cykeln på nästa "UsedomRad"-station och ta sig vidare med allmänna kommunikationsmedel. Usedoms badjärnväg förbinder alla badorter ända till Swinemünde med varandra och har även ett tätt nätverk i Achterland.

"Usedom erfahren"(Upptäck Usedom) är öpasset för de som vill lära känna ön och innehåller ett stort antal utflyktstips. Fritidspasset innehåller ca 60 kuponger med rabatter eller extra tjänster i turistiska fritidsanläggningar på Usedom. Det innehåller erbjudanden från över 30 turistpartner i regionen, bland annat 5-dagars cykelpaket med UsedomRad, det innovativa cykeluthyrningserbjudandet med över 100 uthyrningsstationer på ön med mera.

Ridsport på den soliga ön Usedom

Lyckan är som bäst när du sitter på en häst. Detta gäller även för Tysklands näst största ö, Usedom. Att rida längs stranden, med solen i horisonten och en frisk vind i ansiktet, det längtar många hästälskare efter. På Usedom kan den drömmen gå i uppfyllelse. Hästgårdar och ridsportföreningar rekommenderar dessutom långa turer genom den ändlösa naturen i Usedoms inland, genom skogar och över fält.

Zurück zur letzten Seite
Nach oben scrollen
© 2016 - Usedom Tourismus GmbH - usedom.de
<