Usedom för små och stora Flug nach Usedom - Startseite

+49 38375 244 244

 Usedom Tourismus GmbH

Usedom för små och stora

Små slottsbyggare och strandbarn är hjärtligt välkomna till Usedom. Många hotell och semesterlägenheter, äventyrs- och fritidsföretag och till och med hela orter tar emot sina gäster på Tysklands näst största ö med "Gustav med kronan", sigillen för familjevänlighet. Landestourismus-Verband MV delar ut den busiga fisken med kronan i tre år. Den informerar om särskilda erbjudanden och semesterkvalitet för en semester med barn.

Bygga sandborgar, leka i sanden, leta efter snäckor och gräva djupa hål i sanden: Tysklands största lekplats, den 42 km långa och fina sandstranden, är som gjord för familjer: Långgrunda stränder och fem sjöbryggor där man kan äta glass och promenera över vågorna hör också dit. Medan de vuxna beundrar arkitekturvillorna från 1800-talet i badorterna leker barnen på klätterställningar och experimentella lekplatser i parkerna, klätterskogen i Neu Pudagla eller klätter- och lekattraktionerna på öns största lekplats, piratparken i Trassenheide. Och Usedom har ännu mer att erbjuda barn: lunch i barnrestaurangen, minibadrockar eller uthyrningscyklar, ösafari, fjärilsfarm eller minigolf. När det blåser pålandsvind är en promenad på stranden ett omtyckt fritidsnöje. Och barnen släpper upp sina drakar i luften. Och på vintern kan stora och små konståkare åka skridskor – på den anlagda skridskobanan vid Seebrücke i Heringsdorf.

Följande utflyktsmål är också omtyckta bland familjer:

Phänomenta Peenemünde

Fysik behöver inte vara tråkigt. Det bevisar Phänomenta i Peenemünde på öns nordöstra spets. Här kan besökare ta på, själva pröva på och förvånas över attraktionerna. Exempelvis kan man i den interaktiva utställningen med en arm lyfta en Trabi, dvs. den bil som tillverkades i det forna Östtyskland. Här begeistrar fysik stor som liten, för har du kanske nån gång stått i en såpbubbla, släckt ett ljus i ett slag eller målat med magnetfält – allt detta kan man göra i Phänomenta mellan april och oktober.

Piratpark Trassenheide

En lekby för busungar, en guldgrävartunnel, segelbåten "Weltenbummler" som barnen kan leka på eller piraternas tvättstuga – i Trassenheide finns den kanske största lekplatsen på Usedom. På hotell Seeklaues ca 13 000 kvadratmeter kan både stora och små uppleva äventyr och leka av sig så mycket de orkar.

Hälsobad på ön

Badnöje för stor och liten finns det i Bernsteintherme Zinnowitz och OstseeTherme Ahlbeck. Här hittar du och dina barn ett oväxlande badlandskap med lek- och simbassänger, om solen någon dag skulle gömma sig bakom moln. I bastulandskapet eller wellnessområdet kan man skämma bort sig.

Klätterskogen i Usedom

I skogarna runt badorten Ückeritz efterfrågas mod, skicklighet och balanssinne, för klätterskogen är en av de största i Tyskland. Med 50 klätterelement i olika svårighetsgrader – från en meter över marken till trädtopparna på 15 meters höjd – kan båda föräldrar och barn från sex års ålder roa sig.

Sportstränder med ett stort utbud av vattensporter och surfskolor

Oavsett om det handlar om strandvolleyboll, segling, surfing, kitsurfing, vattenskidor eller wakeboard, sport på elitnivå eller funsport: stränderna på Usedom är perfekta för den som älskar strand- och vattensport. Den passande läraren eller guiden finns på sportstränderna vid badorterna, bland annat på sportstranden i Karlshagen, Trassenheide, i kejsarbadorterna eller Zinnowitz. På stränderna längs Achterwasser finns det flera vattensportcentra som tar emot idrottsintresserade gäster – inte bara i Üceritz, med sina mysiga caféer med utsikt över vattnet där man kan njuta av solnedgången, utan även på campingplatsen i Lütow på halvön Gnitz.

Zurück zur letzten Seite
Nach oben scrollen
© 2016 - Usedom Tourismus GmbH - usedom.de
<