Uppleva natur på Usedom Flug nach Usedom - Startseite

+49 38375 244 244

 Usedom Tourismus GmbH

Ön Usedom i Östersjön är inte bara känd för sin ändlösa vita strand med fin sand. Achterland med sitt vildromantiska landskap, de lugna bukterna och dolda vinklarna visar naturmänniskor och andra som söker lugn och ro en helt annan sida. Oavsett om du tar dig runt till fots, på cykel eller med någon av de guidade turerna – även på hösten och vintern är öns landskap imponerande.

Gröna utsträckta landskap, långa sandstränder, brant kust och breda dynlandskap är en naturlig del av Usedom. Naturparken med samma namn sträcker sig över 59 000 hektar och består av skogsmark, fält, myrlandskap, hedar och självklart vatten. Sjöar och hav, Achterland och floden Peene är ett paradis för naturälskare och de som vill vara aktiva på semestern. På Usedom finns det naturnära biotoper som dyner, myrar, stora vattenområden, gräsmark men även utsträckta bok-, ek- och tallskogar längs kusten. Öns olika fasetter är lika omväxlande som dess flora och fauna.

Flygande möten längs vägen.
Usedom räknas till de fågelrikaste områdena i Tyskland. Sammanlagt har över 280 arter dokumenterats. Elva rovfågelarter häckar regelbundet i naturparken, bland annat 16 havsörnpar, djuret på vår vapensköld och som ön är känd för. Vit stork, trana och grå häger är typiska arter. Speciellt under fågelsträcket besöker tusentals gäss, ankor och snäppor ön och följer kustlinjen och Urstromtal längs Oder.

Iaktta ovanliga djur.
Fiskuttern är fortfarande en fast beståndsdel på Usedom. Bävern har också etablerat sig på stora delar av ön. Bland amfibierna är ovanliga arter som hasselsnoken och klockgrodan värda att nämnas. En liten highlight för djurvänner är naturskyddsområdet Wockninsee i närheten av tältplatsen Ückeritz. Längs stranden har man emellanåt möjligheten att se och fotografera kärrsköldpaddan. Den lever i lugna eller långsamt rinnande vatten, nära stranden i insjöar, i dammar, diken och flodförgreningar. Det finns endast kvar ett fåtal exemplar i Tyskland. En del av dem finns i Wockninsee, för tack vare sjöns avskildhet och speciella egenart hittar kärrsköldpaddan perfekta förhållanden för fortplantning.
På markerade vandringsvägar, cykel- eller äventyrsturer upptäcker man Usedoms naturliga sida. Efter stormiga nätter kan man med lite tur hitta bärnsten, Östersjöns guld, på Usedoms stränder.

Zurück zur letzten Seite
Nach oben scrollen
© 2016 - Usedom Tourismus GmbH - usedom.de
<